Boeddha beeldjes 

In ons assortiment vindt u boeddha beeldjes in een setje van 6 verschillende boeddha. Deze setjes zijn verkrijgbaar in de maat 3 cm en 5 cm groot. Deze maat wordt veel gebruikt voor het maken van bedankjes, kleine geschenkjes en gelukszakjes. Combineer de boeddha met bijvoorbeeld met een organza zakje of doosje, een kaartje met een tekst en u heeft een give away met een boodschap.

Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Sleutelhanger set 6 stuks lachende boeddha Rood 3 cm

2,75

visibility
shopping_cart

Set lachende boeddha Goud 3 cm

2,50

visibility
shopping_cart

Set lachende boeddha goud 5 cm

3,75

visibility
shopping_cart

Set lachende boeddha Zwart 5 cm

3,75

visibility
shopping_cart

Set lachende boeddha Rood 5 cm

3,75

visibility
shopping_cart

Set lachende boeddha Zwart 3 cm

2,50

visibility
shopping_cart

Set lachende boeddha Rood 3 cm

2,50

De betekenis van de lachende boeddha  

De boeddha beeldjes in ons assortiment zijn lachende boeddha. Volgens de legende was Pu-Tai-Ho-Shang een Chinese zenmeester die door China trok om het Boeddhisme te verspreiden. Hij was bekend vanwege zijn vrolijkheid en goedgevigheid, wat hem de bijnaam Lachende Boeddha opleverde.Pu-Tai-Ho-Shang is vormgegeven als lachende boeddha met een dikke buik en lange oorlellen meestal in zittende positie.

Door zijn grote postuur straalt deze boeddha levenskracht en tevredenheid uit.Vaak draagt hij één van de volgende attributen bij zich:
Een goudklomp, wat staat voor financieel geluk.
Een knapzak, het symbool voor reizen (in jezelf op zoek zijn naar..).
Een parel, wat staat voor schoonheid, kracht en bescherming.
Soms wordt hij afgebeeld met een horde kinderen wat staat voor vruchtbaarheid.Een lachende boeddha wordt in een ruimte geplaatst met zijn gezicht naar de deur, zodat een ieder die deze ruimte binnen komt geluk wordt gewenst.
Men zegt dat als u de lachende boeddha over zijn bolle buik strijk deze meer geluk zou brengen. Het verhaal gaat dat je een boeddha niet voor jezelf mag kopen, alleen mag schenken aan een ander of het van een ander mag krijgen. Wij verkopen de boeddha in verschillende setjes en maten beeldjes, voor het zelf maken van in geluksdoosjes en zakjes, zodat u voor elke gelegenheid een passend geluksgeschenk kunt maken en geven aan een ieder die een beetje geluk kan gebruiken. Met deze boeddha beeldjes wenst u de ontvanger alle geluk toe.