Boeddha gelukspoppetjes 

In deze categorie vindt u onze gelukspoppetjes boeddha. Niet alleen boeddha hoofdjes maar ook de lachende boeddha. Het houten gelukspoppetje lachende boeddha is nieuw in ons assortiment. Dit gelukspoppetje is makkelijk te bevestigen aan bv kado's, bedankjes en nog veel meer door middel van het touwtje. Met dit gelukspoppetje wenst u de ontvanger alle geluk toe. Men zegt dat als met over het "dikke" buikje van deze boeddha gelukspoppetjes strijkt het extra geluk brengt.
 

Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Gelukspoppetjes Boeddha

0,30

visibility
shopping_cart

Gelukspoppetjes boeddha multicolor

0,30

visibility
shopping_cart

Gelukspoppetjes boeddha gezicht kleurenmix

0,35

visibility
shopping_cart

Gelukspoppetjes boeddha meditatie kleurenmix

0,45

visibility
shopping_cart

Luxe gelukspoppetjes Boeddha

0,50

visibility
shopping_cart

Sleutelhanger gelukspoppetje boeddha

1,95

Betekenis boeddha gelukspoppetjes 

Volgens een aloude legende was Pu-Tai-Ho-Shang, een Chinese zenmeester, die door China trok om het Boeddhisme te verspreiden. Hij was bekend vanwege zijn vrolijkheid en goedgevigheid, en was meestal omringd door een schare kinderen, die hij goedlachs verhalen vertelde. Wat hem de bijnaam Lachende Boeddha opleverde. Dit tafereel is tegenwoordig nog in veel beelden terug te vinden, waarin de lachende boeddha, in zittende positie wordt afgebeeld midden in een schare kleine kindertjes.

Pu-Tai-Ho-Shang wordt meestal vorm gegeven als lachende boeddha met een dikke buik en lange oorlellen en meestal in zittende positie.
Door zijn grote postuur straalt deze boeddha levenskracht en tevredenheid uit.

Vaak draagt hij één van de volgende attributen bij zich:
Een goudklomp, wat staat voor financieel geluk.
Een knapzak, het symbool voor reizen (in jezelf op zoek zijn naar..). 
Een parel, wat staat voor schoonheid, kracht en bescherming. 
Soms wordt hij afgebeeld met een horde kinderen wat staat voor vruchtbaarheid.

Een lachende boeddha wordt in een ruimte geplaatst met zijn gezicht naar de deur, zodat een ieder die deze ruimte binnen komt geluk wordt gewenst.
Men zegt dat als u de lachende boeddha over zijn bolle buik strijkt deze meer geluk zou brengen. Ook zou men een boeddha niet voor zich zelf mogen aanschaffen, maar zou deze geschonken moeten worden voor het brengen van geluk.

Tegenwoordig wordt boeddha in vele producten uitgevoerd, naast beelden hebben wij ze nu uitgevoerd als boeddha gelukspoppetjes.